Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Τι σημαίνουν τα ΜΑ - ΜΟ - ΚΗ - ΑΡ στο εισιτήριο του ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;

Οι επιβάτες, ανεξάρτητα από τον τρόπο που προμηθεύτηκαν το εισιτήριό τους (π.χ. από πράκτορα, από εκδοτήριο ή web ticket), μπορούν να αναχωρήσουν ή να αποβιβαστούν σε/από όποια σταση τους βολεύει: είτε από το σταθμό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΜΑ), είτε από τη Μοναστηρίου (ΜΟ), είτε από το ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (ΑΡ) , είτε από το σταθμό Κηφισού (ΚΗ


 Η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., είναι ένα από τα 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας, που εξυπηρετεί την υπεραστική γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα, μόνο. Κάθε ένα από τα 62 ΚΤΕΛ είναι μια ανεξάρτητη ανώνυμη εταιρεία, με έδρα την πρωτεύουσα του νομού του. Κάθε ΚΤΕΛ ενώνει την πρωτεύουσα του νομού του, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και άλλες γειτονικές πόλεις. Για παράδειγμα "ΚΤΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ" είναι το ΚΤΕΛ, που έχει έδρα την Καβάλα, έχει δρομολόγια από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα , από την Καβάλα στην Αθήνα και αντίστροφα και από την Καβάλα, στα χωριά του νομού του, αλλά και σε γειτονικές πόλεις, π.χ. Καβάλα - Δράμα.

Η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. δεν έχει καμία άλλη υπεραστική γραμμή, πλην της γραμμής ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ και αντίστροφα. Η γραμμή αυτή εκτελείται και από το ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ, το οποίο επίσης, δεν πηγαίνει σε καμιά άλλη πόλη, εκτός Αττικής.

Επομένως, το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, είναι η εταιρεία, που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη, έχει δύο εκδοτήρια εισιτηρίων και ταυτόχρονα στάσεις αναχώρησης και άφιξης επιβατών:

1. στον κεντρικό σταθμό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, από όπου ξεκινούν όλα τα υπόλοιπα ΚΤΕΛ, για κάθε πόλη της Ελλάδας

2. μέσα στο σταθμό των τρένων (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης), στο δεξιό μέρος αυτού όπως μπαίνουμε από την οδό Μοναστηρίου.

Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη για την Αθήνα, το λεωφορείο ξεκινά από τη στάση ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ η οποία για συντομία αναγράφεται ως ΜΟ.

Στη συνέχεια, σε 15 λεπτά, περνά από το σταθμό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παραλαμβάνει και από εκεί επιβάτες. Για συντομία, ο σταθμός "Μακεδονία", αναγράφεται ως ΜΑ.

Οι επιβάτες, ανεξάρτητα από τον τρόπο που προμηθεύτηκαν το εισιτήριό τους (π.χ. από πράκτορα, από εκδοτήριο ή web ticket), μπορούν να αναχωρήσουν από όποια σταση τους βολεύει: είτε από το σταθμό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΜΑ), είτε από τη Μοναστηρίου (ΜΟ). 


Στην Αθήνα, η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. αναχωρεί από 2 στάσεις:

1. από το Πεδίον του Άρεως , όπου εδρεύει το συνεργαζόμενο ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ , το οποίο για συντομία αναφέρεται ως ΑΡ

2. στη συνέχεια το λεωφορείο πηγαίνει στον κεντρικό σταθμό Κηφισού, όπου παραλαμβάνει επιβάτες. Για συντομία ο σταθμός Κηφισού, αναγράφεται ως ΚΗ

Οι επιβάτες, ανεξάρτητα από τον τρόπο που προμηθεύτηκαν το εισιτήριό τους (π.χ. από πράκτορα, από εκδοτήριο ή web ticket), μπορούν να αναχωρήσουν από όποια σταση τους βολεύει: είτε από το Πεδίο Άρεως (ΑΡ), είτε από το σταθμό Κηφισού (ΚΗ). 

Φυσικά, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση της διαδρομής, μπορούν να αποβιβαστούν σε όποια στάση τους βολεύει.


Και πού ακριβώς βρίσκονται οι 4 σταθμοί σας;


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE MAPS: 

1. Θεσσαλονίκη > Μονστηρίου > ΜΟ > https://goo.gl/maps/iQ6FNqWRPPKmaiCD8

2. Θεσσαλονίκη > Μακεδονία > ΜΑ > https://goo.gl/maps/4WGbfpk8f5fo7mwJ7

3. Αθήνα > Πεδίο Άρεως > ΑΡ > https://goo.gl/maps/qpqmLYfe1UquKfFb7

4. Αθήνα > Κηφισός > ΚΗ > https://goo.gl/maps/d63EofZdEKTWaPva9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου